Intolerancia ako výzva pod taktovkou Zuzany Frešo z BEFRESH
Potravinové intolerancie sa stávajú bežnejšou súčasťou života. Správny hostiteľ sa na ne pýta návštev pred ich príchodom, prihláška do školy, či škôlky obsahuje otázky tohto typu už pomerne bežne. Bezlepkovo a bezlaktózovo variť je pre niekoho problém, ale pre BEFRESH je to skvelá výzva.
Zdroj foto: Gabriela Teplická/ezeny.sk
RAW FINE DINING
Najnovším projektom Zuzany Frešo, zakladateľky konceptu BEFRESH, sú LUXUSNÉ KURZY VARENIA, na ktoré prizýva aj svojich zahraničných spolužiakov z prestížnej americkej školy zameranej na prípravu rastlinnej stravy Matthew Kenney Culinary Institute.
Prvým kurzom z tejto série je kurz RAW FINE DINING. Je zameraný na prípravu bezlepkových, bezlaktózových vegánskych jedál v štýle Fine Dining. Účastníci sa naučia pripraviť jedlá, ktoré ocenia aj zarytí mäsožravci. Tieto jedlá sú totiž nielen pokrmom, ale aj zážitkom.
V centre pozornosti bude veganské sushi aj syry, ktoré sú pre intolerantných ľudí a vegánov citlivou témou. Dokonalé sushi má na starosti Vegan Sushi Majsterka z Varšavy Maria Jordan s praxou z nórskeho Osla.
Súčasťou RAW FINE DINING kurzu je príprava čerstvých syrov. Absolventi kurzu dokážu pripraviť a naservírovať syry v podobe šalátu Caprese, i cviklových raviol. Lákadlom je tiež ochutnávka fermentovaných zrejúcich orechových syrov.
Pod taktovkou expertky na raw koláče Zuzany Frešo si pripravíte dokonalý dezert z letecky dovezeného sladkého šťavnatého manga.
Kurz sa bude konať v prekrásnom a slnečnom priestore spoločnosti Oresi Kuchyne na Hodžovom námestí v Bratislave, kapacita kurzu je 10 osôb. Cena kurzu je 120,- EUR.
Viac informácií ku kurzu nájdete na www.befresh.sk.
Ohlasy z predchádzajúceho kurzu
„Pre mňa, ako intenzívneho ,mäsožravca’ bol kurz so Zuzkou a Mariou pomerne veľkou výzvou, niekoľkonásobne však prekonal moje očakávania a ukázal mi niekoľko bezmäsitých a ešte aj nevarených kombinácií, ktoré sú naozaj neodolateľné. Moje chuťové poháriky sa skutočne veľmi tešili. Sushi som po kurze zaradila medzi svoje obľúbené recepty. Na vegánsky syr som už takmer nazbierala odvahu. Mangový koláč som už tiež vyskúšala. Kurz určite odporúčam všetkým, ktorí radi varia - aj vegánom, rawstravovačom aj všežravcom. A určite nesmiem zabudnúť, nálada bola skvelá, výborne som sa bavila, organizácia bezchybná, priestory čistučké. Ozaj skvelý kurz,” hovorí Petra.
“Môj úplne prvý kurz varenia a vôbec neľutujem. Teším sa na ďalšie a môžem len vrelo odporučiť. Všetko bolo jasné, krásne zdokumentované a nakoniec sme mohli zjesť všetko, čo sme pripravili. Udeľujem desať bodov z desiatich,“ dodáva Martin
O Zuzane Frešo
Zuzana Frešo, zakladateľka konceptu BEFRESH, pripravuje raw torty pre súkromné oslavy a prestížne prevádzky akými sú potraviny Yeme, Wagamama a Mlska Mercado v Auparku od roku 2012. Svoju činnosť neskôr rozšírila o raw vegan catering. Zamestnancom firiem prináša možnosť naučiť sa pripravovať živú stravu priamo v ich zasadačke prostredníctvom mobilnej školy varenia.
Mzdová kalkulačka
Mzdová kalkulačka ADVANCED
Kalkulačka tehotenskej dávky
Kalkulačka materskej dávky
Kalkulačka rodičovského bonusu
Valorizácia dôchodkov
Kalkulačka na výpočet dôchodku
Kalkulačka dôchodkového veku
Kalkulačka vdovského dôchodku
Kalkulačka sirotského dôchodku
Kalkulačka minimálneho dôchodku
Porovnanie zdravotných poisťovní
2024
Finanční agenti
Kryptomeny
Unicef
Zamestnanie
SPRAVODAJSTVO
Najčítanejšie
- 1.Stredoveké trhy na Bratislavskom hrade 29. marca - 1. apríla 2024
- 2.Kryptoveľmoci: Najvyššiu mieru vlastníctva kryptomien majú v Turecku, Thajsku a v Argentíne
- 3.Pav Gill: Whistleblower z kauzy Wirecard spustil novú oznamovaciu platformu Confide
- 4.J&T ARCH sa stal najväčším fondom v Česku a na Slovensku
- 5.Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)